Neden Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

05.06.2020 536

 

  • Okulumuz   fiziki imkan, eğitim verilen alanlar ve dallar bakımından ilçemizin en donanımlı okuludur. Bu nedenle öğrencilerimize eğitim aldıkları alanlarda yeterli mesleki birikim ve deneyimi kazandıracak yeterlilikte olması.
  •  Üniversite sınavlarında Mühendislik Fakülteleri için ek kontenjan ve 2 yıllık bazı bölümler için ek puan avantajı sağlaması.
  • Okulumuzdan  mezun olan öğrencilerine verilen  "İŞYERİ AÇMA BELGESİ" ile mezun olduğu alanla ilgili kendi işini kurma imkanı sağlaması.
  • Öğrencilerimiz son sınıfta haftanın 3 günü eğitim aldıkları alan ve dalla ilgili uygun işyerlerinde staj yapmaktadırlar. Bu sürede mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini, iş hayatına uyumlarını, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmeleri ve sosyalleşmeleri sağlanmaktadır.
  • Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de işyeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik unvanı kazanırlar.
  • Okulumuz sosyal ve kültürel faaliyetler(futbol turnuvası,voleybol turnuvası, masatenisi turnuvası, tiyatro kulübü, yurtdışı projeler) bakımında oldukca zengindir ve bu tür faaliyetlere önem verir.

En önemlisi sayısı yüzbinleri geçen lisans mezunlarının işsiz olması, işverenlerin ise meslek lisesi mezunlarını tercih etmesi mesleki ve teknik eğitim kurumlarının önemini ortaya koymaktadır.  

Fırsatınız olursa okulumuza ziyarete gelmenizi ve okulumuzu gezmenizi isteriz.